Om

EwasHundkasse

Träffa Ewa med flock

Efter 36 år inom flyg och resebyråbranschen och många härliga minnen och reseupplevelser, har jag gjort slag i saken och startat Ewas Hundkasse! Mitt mål är att ge samma snabba service som jag blev känd för inom resebranschen, denna gång för något som intresserar mig så, nämligen hundens foder och leverans av det  direkt till husses/mattes dörr!


Lassie var, som för många andra, inkörsporten till min förkärlek till collien, denna fantastiska allround ras som är både vacker och klok. Jag längtade efter en Lassie under hela min uppväxttid. Drömmen blev sann för snart 5 år sedan då Maurice, en trefärgad hane kom till vårt hem i Tyresö. När denne ”Tjuren Ferdinand” var 3 år gammal, kom Dustin till oss, även han trefärgad. Dessa två ihop kompletterar vår lilla familj, med maken Janne som husse! Det är underbart att se ”grabbarna” , som vi kallar våra colliesar, busa och leka ihop, de kompletterar varandra så väl och skänker oss mycket glädje och många glada skratt.


Collien är en brukshund, så vi aktiverar grabbarna, eller de oss… rapport och agility samt spår har Maurice provat på, Dustin är en fena, trots sin ringa ålder, på spår, här satsar vi även på viltspår, jätteroligt!


Dustin är uppfödd på färskfoder, Nordic, och vi märkte tidigt skillnaden i pälskvalité och hur magen skötte sig på denne, jämfört med Maurice som vi hade stora problem med när han var valp och testade olika foder, han var sällan matglad och hade ofta diarréer, inte så mycket ork heller.

Jag började intressera mig för detta med färskfoder i samband med att Dustin kom till oss då hans uppfödare gärna såg att vi fortsatte ge honom samma goda mat han fått under sina första veckor hos dem. Jag fick mycket information och hjälp av  Dustins uppfödare,  som har använt sig av Nordic under många år.


Jag har också förkovrat mig genom att ha deltagit i en 4 dagars kurs  i hundars och katters kost och matsmältningslära samt lyssnat  och lärt mig av andra Nordic användares erfarenheter.         


Maurice äter numer också färskfoder, är pigg och frisk, ingen tandsten, vilket han hade när han åt sitt torrfoder, och har en stor aptit.


Många uppfödare som hållit på länge med uppfödning har  använt sig av Nordic,  så det finns en bra dokumentation bakåt! Fodret håller samma höga kvalité år ut och år in, inget tummas på, råvarorna är de som en hund faktiskt behöver, och dessutom närproducerade. Oxköttet och vommen kommer från ett slakteri  i Skövde, och jag har haft möjlighet att  besöka fabriken i Karlskrona, där Nordic hundfoder tillverkas. Mycket   intressant att få se hela processen från färskfoder till  ”frusen korv”.


Min idé till Hundkassen kom till genom att jag fann det tidsödande att åka och hämta fodret. Vi vill lägga ner så mycket tid det går  med våra hundar. Dessutom är vår affärsidé att anpassa kassarna till de olika behoven som finns, alla har ju inte plats för stora frysar hemma. Köper ni större partier kan vi erbjuda bra pris på ”veckokassar” , så får vovven sitt och matte/husse får plats i frys även för sin  egen mat. Dessutom hemkört!


Vi bor nära naturen i Tyresö, och börjar verksamheten med att köra ut färskfoder inom vårt närområde, Haninge, Huddinge och Nynäshamn.


Välkommen med era beställningar !

Ewa med flock

 

Copyright © All Rights Reserved Ewa Ivarsson.Våra hundar

Maurice - Dagsljus You Are Not Alone


Född 8 december 2009
Dustin - Skyelice Koh-I-Noor Diamond

Född 31 augusti 2013.