Ambassadörer

EwasHundkasse

Läs om hundar som älskar färskfoder

Några av Ewas nöjda hundkunder

Hunden är KORAD, TJH, SV UCH Swedehof's Koral och rasen är Hovawart. Cora, som hon heter till vardags, älskar sitt foder och mår bra av det!


Så här skriver matte Lisbeth: Cora är patrullhund i försvarsmakten. Vi patrullerar och försvarar vårt fosterland och framför allt vårt "fostervatten" då vi tillhör amfibier regementet Berga. 210 tim utbildning och massor av träning. Då krävs det bra balanserad kost!


Jag gick över från Britt Care till Nordic för cirka två år sen. Magen har blivit stabilare och bajset mindre.  Magen är som en klocka. Pälsen har blivit bättre och jag har fått en arbetsammare och uthålligare hund. Cora blev 3:a på DM i patrullhund och hon är godkänd för att delta i SM 2016. "Kalle min snart 4-årige sheltie är en kolossalt busig och levnadsglad kompis. Han var precis 8 veckor och vägde 2 kg när vi fulla av förväntan hämtade hem honom. Min man tyckte att det var ett häftigt kilopris men det är en annan historia. På kenneln fick jag råd om hans utfodring och dessutom en påse torrfoder medskickat. Bra tänkte jag men där hade jag fel för han åt inte. Det är inte kul att ha en 2-kilos valp som nobbar käket. Det är bara att vänta sa maken han äter när han blir hungrig, men se det gjorde han inte.


När jag blev desperat gned jag in kulorna med leverpastej, han slickade i sig pastejen och lämnade kulorna. För att göra en lång, trist historia kort så åt Kalle när han fick av vår mat, eller hundgodis av god kvalitet och så gick tiden tills vi fick ett genombrott (och då hade jag provat alla torrfoder som fanns med samma nedslående resultat). Fick rådet av Ewa att prova Vom och hundemat och Kalle åt. Han åt alla varianter av VoH utan att konstra i ungefär 1 år sen var det stopp, han tittade i matskålen, tittade på mig och gick därifrån.


Då ska man vara glad att man har en väninna som är väldigt intresserad av hundfoder. Ewa räddade oss igen: prova Nordic sa hon och det gjorde vi. Sedan den dagen och i snart två år har Kalle aldrig lämnat matskålen förrän den är tom. Hans mage sköter sig perfekt, snygga lättplockade "korvar" varje dag, pälsen blank och fin och han är pigg och glad. Ibland lite för pigg. Jag unnar alla hundar att leva ett bra liv med Nordic. Kalle instämmer av hela sitt hjärta" 


Kerstin Rudling

Tyresö

"Jag vill bara tacka för all hjälp jag har fått och för att du tipsade mig om det här fodret.

Kan berätta lite om dilemmat vi har haft med vår kastrerade chihuahua hane. Efter kastreringen gick han upp lite i vikt och vi gick då över till ett torrfoder som var "weight control". Han mådde bra av det men gick inte ner så vi bytte till samma märke men "weight reduction" istället. Detta resulterade i att han blev så hård i magen att han var tvungen att få laxerande.

 

Som tur var fick jag kontakt med Ewa som tipsade om Nordic light till honom, ett foder som han för det första älskar och för det andra mår så otroligt bra av. Nu kan jag som matte ha gott samvete som vet att min hund får i sig allt han behöver :) så jag kan varmt rekommendera både Ewas kunskap och fodret Nordic! Jag har verkligen insett att det bästa man kan ge sin hund är färskfoder."

Laura Waibel

Från burkmat, via torrfoder, till färskfoder

"Max är en ”Westie”-hane (West Highland White Terrier) född 2005. Han kom till Sverige från Irland i januari 2013. Där hade Max fått burkhundmat köpt i mataffärer, vilket resulterade i torr, kliande hud och spruckna trampdynor.


Den dåvarande hussen fick rekommendation att byta till torrfoder, något som han fick ”tvinga” Max att äta. Torrfoderperioden fortsatte även i Sverige då jag gång på gång blev rekommenderad torrfoder av såväl uppfödare som veterinärer. När Max fick stora sår runt munnen förstod jag vad problemet egentligen var. Just Westies är kända för att kunna utveckla allergier och enligt flera veterinärer kunde sådana bero på en allergisk reaktion. Veterinärens råd: byt till annat torrfoder. Denna gång skulle jag köpa något specialtorrfoder med avklippta proteiner, något som jag valde att avstå ifrån.


Jag kom i kontakt med Ewa Ivarsson. Hon lärde mig mer om vad torrfoder egentligen innehåller, bland annat att gluten ofta är ett ”utfyllnadsmaterial” i torrfoder. För att få ett helt glutenfritt foder, utan onödiga tillsatser, rekommenderade Ewa mig att testa Nordic färskfoder vom/ox och själv tillsätta mineraler, vitaminer och oljor. Idag är Max helt fri från allergisymptom och älskar sitt nya foder. Max är nu en mycket gladare hund. Jag rekommenderar varmt Nordic till alla mina hundvänner, stora som små, tvåbenta som fyrbenta!

Evelina och Max

Enskede, Stockholm


"Nike och Daphne är två hårt arbetande jaktlabradorer. Nike äter precis vad som helst och verkar må bra av det. Daphne är heller inte nogräknad med vad hon äter, men har begåvats med en känslig mage. Båda har ätit torrfoder, Daphne ett specialfoder för känsliga magar. Nu äter båda Nordic färskfoder och de formligen kastar sig över maten. Tala om matglädje! Och Daphnes mage fungerar perfekt. Vi funderade på att låta Nike stå kvar på torrfoder, eftersom hon fungerar bra på det. Men så blir det inte. Jag klarar inte av att se henne i ögonen om inte också hon får färskfoder."


Lars Gunnar Lindén


Sex pigga, glada jaktlabradorer 

En av EwasHundkasses ambassadörer, Cosmic Cover's Rally's Release, "Daphne", har blivit mor till sex pigga, glada valpar. En av dem, Searover Daphnes Theia, stannar i familjen. Daphne används i praktisk jakt och startar på jaktprov där hon är uppe i elitklass. Hon utfodras med Nordic Bas, vilket även hennes dotter kommer få fortsätta med. En bra grund för en blivande apportör. Vi gratulerar till den fina, jämna kullen!


Studier visar att om tiken ges färskfoder vid dräktighet får valparna bättre immunförsvar, och risken för allergier minskar!


Jätteroligt att Daphne gillar sitt foder. Det märks om inte annat på hennes päls som är som sammet!

Hör av dig och berätta! Vad har du själv för erfarenheter?

Jag ser fram emot dina synpunkter. Skicka ett mail till ewa@ewashundkasse.se

Nordics kunder berättar: Länk till fler Nordicanvändare

Copyright © All Rights Reserved Ewa Ivarsson.